Регистрация

Диетична зимна супа с тиква и кореноплодни

Диетична зимна супа с тиква и кореноплодни
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1112

Тиквена крем супа с целина, моркови, чушки и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио
  • 1 корен целина
  • 1 жълта чушка
  • 1 голям морков
  • 200 г тиква (почистено тегло)
  • вода
  • сол и пипер на вкус
  • кокосова или млечна незаквасена сметана и тиквени семки по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на парчета. Целината почистете от мустачки и израстъци, разполовете, обелете и нарежете на кубчета.

2. Сипете олиото в тенджера и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука, гответе 3-4 минути и добавете целината. Разбъркайте и сложете капак. Оставете да се задушава докато станете готови и с останалите продукти.

3. Нарежете обелените морков и тиква на парчета, чушката - на едро и добавете в тенджерата. Размешайте и сложете капак за още 5 минути.

4. Кипнете вода. Сипете в супата така, че да покрие продуктите с 2 пръста - около 1 литър. Сложете капака обратно и намалете леко огъня. Оставете да се вари 30 минути.

5. Овкусете със сол и пипер и проверете дали тиквата е разварена - ако тя е готова, значи супата може да се махне от огъня.

6. Пюрирайте с пасатор и опитайте на соленост. При необходимост добавете още подправки.

7. Поднесете като гарнирате по желание всяка порция с 1-2 с.л. сметана (млечна или алтернативна) и тиквени семена.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта