Регистрация

Джинджифилово пиле с картофи

Джинджифилово пиле с картофи
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4473

Пилешки бутчета с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета 
  • 200 - 300 г джинджифил (на вкус)
  • 5 скилидки чесън
  • 3 с.л. сол
  • 2 - 3 с.л. сусамово олио
  • 1 с.л. зеленчуково олио 
  • 1 морков, нарязан
  • 3 картофа, нарязани

Начин на приготвяне:

1. Разбийте джинджифила и чесъна в блендер.

2. В тенджерка сгрейте зеленчуковото олио и сусамовото олио. Изпържете като разбърквате джинджифила и чесъна докато леко покафенеят.

3. Прибавете пилешкото. Овкусете със сол.

4. Прибавете картофите и морковите.

5. Прибавете пилешки бульон, колкото да покрие всички продукти.

6. Оставете покрито на среден огън за 40 мин.

7. Преди сервиране оставете да се вари непокрито за 3 мин. 
 
8. Поднесерте с ориз и по желание с хайнански чили сос.

 

Източник: opensourcefood.com 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40-45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта