Регистрация

Десерт Цирков кон от еклери

Десерт Цирков кон от еклери
Средно   |   Порции 1-4   |   Видяна: 1833

Пържени домашни еклери със сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

  • 150 грама брашно
  • 100 грама масло
  • 200 мл вода
  • 1 с.л. захар
  • щипка сол
  • 4 яйца
  • 5 солети
  • 50 мл сметана
  • пудра захар
  • 2 карамфилчета
  • 1 ябълка

Начин на приготвяне:

1. Започваме с тестото. За него във водата добавяме маслото, захарта и солта и кипваме като разбъркваме, за да се смеси всичко.

2. След като се охлади течността добавяме брашното, разбъркваме добре и чупим вътре едно по едно яйцата. Разбиваме хубаво и тестото е готово.

3. Пържете тестото на тиган като го оформите с шприца или лъжица в желаните от вас фигурки. Ако ще правите цирковия кон, ви трябват четири еднакви малки еклерчета за крака, едно за опашка, едно продълговато - за лице, едно по-малко същото - за ушите и един голям еклер за тяло.

4. Вземете лицето и с помощта на шптица го напълнете със сметана. Нека излиза и от предната страна, за да имитира езиче.

5. Разрежете малкия продълговат еклер и направете от него ушите. Очите оформете от карамфилчета и гунеми бонбони. За език можете да втъкнете резен ябълка върху сметаната, която се подава в долната част на лицето.

6. Напълнете със сметана и останалите еклери - на тялото сложете първо опашката, защото се втъква директно. След това забодете четири солети за крака и една по-къса за врат,

7. Сглобете краката и врата и вашето конче е готово. Поръсете с пудра захар по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта