Регистрация

Десерт с ориз и палмов сироп

Десерт с ориз и палмов сироп
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3405

Сладък ориз със захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти

За ориза:

  • ½ ч.ч. черен ориз
  • 1 ч.ч. бял перлен ориз
  • сол

За сиропа:

  • палмова захар (продава се в магазини за здравословни био храни)
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Когато смесите черния и белия ориз, ще получите десерт с тъмно червен цвят.

2. Измийте черния и белия ориз поотделно. Накиснете ориза поотделно в две купи с вода и го оставете да престои цялата нощ. Така оризът ще бъде по-мек. Използвайте по-големи купи, защото оризът ще се надуе.

3. Излейте водата, след като оризът престои цялата нощ, и налейте нова вода, така че да покриете ориза. Задушете го. Можете да задушите и двата вида ориз заедно в една тенджера.

4. След около 10 мин. долейте още малко вода към ориза и поръсете с малко сол. Задушете за още 10 мин., докато оризът омекне.

5. Докато оризът се задушава, сложете в тенджера палмовата захар с малко вода и загрейте, докато захарта се разтопи и получите гъст сироп. Излейте сиропа върху ориза.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта