Регистрация

Гъши дроб с желе от порто



Гъши дроб с желе от порто
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1164

Брюле с гъбши дроб, препечен хляб и плодово желе с вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.02.2018

Луксозно предястие в модерен стил с гъши дроб, плодово сладко, желирано вино и препечен хляб готвят Лора и Стоян, за да дадат предложение с какво да плените любимия човек или да спечелите симпатийте на харесвана половинка. Рецептата е идеално винено мезе и излъчва изтънченост. А всъщност се приготвя много лесно. Просто има нужда от бая време охлаждане и стягане, през което можете да наготвите и останалата част от менюто, плюс да се изкъпете и подредите трапезата.

Започваме с направата на брюле от гъши дроб, което по своята същност представлява обикновено брюле. Сметана и мляко се подгряват заедно, овкусяват се със сол и бял пипер и към тях се добавя гъшия дроб. Кипва се и се оставя да се охлади. След това се пюрира с пасатор, добавя се яйчен жълтък и коняк и се пресипва във формички за брюле. Пече се на умерена фурна за 10-15 минути. Охлажда се и се прибира в хладилника за 4 часа.

В касерола се подгрява вино порто, в което се разтваря кафява захар и се добавя сладко от боровинки. Набъбва се желатин и се добавя в леко охладената винена смес. Пресипва се в купички и се прибира в хладилника при брюлето. А когато и двете са се стегнали, остава да запечем малко хляб и да сервираме в компанията на качествено вино.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта