Регистрация

Гъби кладница в масло и сметана



Гъби кладница в масло и сметана
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2810

Кладница със сметана в маслен сос с мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гъби в масло - това е класическа рецепта, която често се овкусява с чесън, копър, сол и пипер и служи за мезе, гарнитура или предястие в неофициална обстановка. Едва ли някой може да отрече, че е вкусно. Е - и мазничко, разбира се. Но с филийка хляб или печено бяло пилешко месо нещата се оправят. Кулинарният влогър Толик обаче има друга идея, която да вдигне летвата на ястието по въпроса с неговата изисканост. Вместо комерсиалните печурки, той се спира на малките гъбки кладница, масления сос обогатява със сметана, а към ароматите добавя и такъв на прясна мента. Ястието става различно и определено една идея по-вкусно. Ето как:

В тиган се сгорещява маслото, а в него се запържва наситнен чесън. След няколко минути в съда влизат и почистените цели гъбки. Готви се докато омекнат. Овкусява се със сол и пипер, а след това се добавя и заквасена сметана. Ако искате повече сос, сложете повечко сметана. Можете да използвате и течна животинска - пак става много вкусно.

След още минута-две се поставя и финалната щриха - наситнени пресни листенца мента. А после ястието се прехвърля в чиния и се хапва. За същото време, но с удвоени количества пордукти, можете да направите и порция за любимия човек или приятел. По желание намалете малко количеството на маслото, ако искате гъбките да са по-постнички. Опитайте тази храна в компанията на чаша червено вино - ще ви донесе повече удовлетворение.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта