Регистрация

Гъбена салата с майонеза по руски

Гъбена салата с майонеза по руски
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1639

Зимна картофена салата с печурки, майонеза и кисели краставички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г гъби (печурки например)
  • 3 варени картофа
  • 2 варени яйца
  • 100 г майонеза (можете да си вземете такава с вкус на кисели краставички, чесън или да добавите в нея лъжичка горчица)
  • 1 глава лук
  • 3-4 кисели краставички (или половин прясна краставица)
  • 50 мл олио или зехтин помас за пържене
  • сол и пипер на вкус
  • зеленища за украса (магданоз)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на полумесеци, гъбите измийте и нарежете на кубчета.

2. Сгорещете зехтина, запържете в него лука, добавете гъбите и гответе до омекване. Добавете сол и пипер.

3. Варените картофи нарежете на кубчета, както и краставицата. Хубаво е картофите да са на по-големи парчета, а краставицата - по-ситно нарязана.

4. Смесете гъбената запръжка с картофите и краставичките. Изсипете майонезата и разбъркайте хубаво. 

5. Рендосайте белтъците на яйцата, а жълтъците натрошете върху вече направената салата. Разбъркайте финално, опитайте как е откъм подправки.

6. Наситнете магданоз или босилек, поръсете и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта