Регистрация

Гъби кладница в бял винен сос

Гъби кладница в бял винен сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2516

Панирани гъби в масло с чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 бр. гъби кладница
  • 1 чаша брашно
  • чесън на прах
  • сол и пипер
  • ¼ чаша лимонов сок
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • босилек
  • магданоз
  • 3 с.л. чесън
  • 1 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 чаша бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олио и масло в тиган с незалепващо покритие. Овкусете брашното, като го смесите с чесъна на прах, солта и пипера. Натопете гъбите кладница в брашното. Изпържете гъбите, докато станат златисто кафяви. Оставете настрани.

2. В същия тиган, задушете чесъна в зехтин и масло, докато омекне. Не го изпичайте. Избегнете загарянето в тигана, като сипете в него виното. Оставете да къкри за 2-3 минути или докато алкохолът се изпари. Изключете котлона. Добавете лимонов сок и сварена паста и оставете да попие соса. Прибавете нарязаните билки, лимоновата кора и нарязаните пържени гъби.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
5
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта