Регистрация

Гъбена супа с картофи и масло

Гъбена супа с картофи и масло
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3093

Млечна супа с гъби и овесени ядки без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама варени или мариновани гъби
  • 1 литър гъбен бульон (можете да използвате водата от варенето на гъбите, необходими за тази супа или пък да си разтворите сухи бульончета с вода)
  • 500 мл мляко
  • 1-2 картофа
  • 4 с.л. овесени ядки
  • 50 грама масло
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете млякото и бульона в охладен вариант в дълбока тенджера и ги оставете да кипнат.

2. Обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Сипете ги в супата и оставете да се готвят.

3. Нарежете гъбите на полумесеци.

4. Когато картофите са готови, изсипете в супата гъбите, овесените ядки и маслото. Спрете огъня.

5. Опитайте на вкус и за финална щриха добавете подправки по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта