Регистрация

Гуакамоле за полезни сандвичи



Гуакамоле за полезни сандвичи
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1659

Бързо гуакамоле за мазане на здравословни филийки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гуакамолето е южноамериканска салата от авокадо и домати, която може да се поднесе като разядка, предястие или сос за мазане и потапяне на филийки, крекери, сандвичи. По своята същност тази салца е веганска и съдържа важни нутриенти, затова е любима на привържениците на здравословното хранене. Каналът Dazzle Spoon дава вариант на едно от най-елементарните гуакамолета. Как можете да си го направите - гледайте във видеото.

Авокадото се намачква, добавят се наситнени лук, домати и магданоз (в оригиналната рецепта се използва кориандър, но в България тази подправка не е така разпространенена) и се полива с лимонов сок или сок от лайм. Важно е бързо да добавите лимона, защото авокадото потъмнява без него при досег с кислорода от въздуха и салатата става неугледна. Разбира се - добавете сол и черен пипер на вкус, можете да овкусите и с щипка лют пипер.

Тънък пласт горчица върху филията, преди да нанесете гуакамолето придава завършеност на вкуса. А купа от екзотичната разядка се връзва идеално с крекери и тортила чипс.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 5 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта