Регистрация

Гръцки сладкиш Бугаца с рикота

Гръцки сладкиш Бугаца с рикота
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3005

Многолистен сладкиш с маслена плънка от сирене рикота.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 грама брашно
  • 1 яйце
  • 1 с.л. захар
  • 3 с.л. вода
  • 3 с.л. олио
  • шипка сол

За плънката:

  • 500 г рикота
  • 60 г масло
  • 1 яйце
  • щипка-две канела
  • 2 ч.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. От брашното, захарта, водата, олиото, яйцето и солта замесете нелепнещо тесто. Оставете го да почине за 30 минути.

2. С миксер разбийте 1 ч.л. от пудра захарта с канелата, рикотата и маслото до получаването на гладък крем.

3. Разделете тестото на 5-7 топки и от тях разточете тънки кори.

4. Намазнете подходяща формичка за печене. Поставете на дъното й първата кора, намажете част от сместа с рикота и захлупете с втората кора. Действайте така до изчерпване на количествата.

5. Разбийте яйцето и намажете с него последната кора. Можете да използвате и само жълтък.

6. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 40 минути.

7. Поръсете с останалата пудра захар и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта