Регистрация

Гриловани зеленчуци със сос

Гриловани зеленчуци със сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 306

Печени зеленчуци с песто, балсамико и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи глави лук
  • 2 големи червени чушки
  • 2 големи зелени чушки
  • 2 големи жълти чушки
  • зехтин за намазване

За соса:

  • листата на връзка босилек
  • 100 мл зехтин
  • 1/2 ч.л. сол
  • 4-6 скилидки чесън
  • 50 г орехи
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 50 г пармезан или твърд кашкавал
  • маслини и пресни листа босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Подгответе зеленчуците като обелите и нарежете лука на колелца, а чушките почистите от семките и разполовите на лодки.

2. Сгорещете скара или грил тиган, покапете зеленчуците със зехтин и ги запечете докато хванат лек загар. След това нарежете чушките на по 3-4 парчета всяка лодка, а лука разделете на колелца. Прехвърлете в купа.

3. В чопъра пуснете измитите листа босилек със солта, зехтина, чесъна, ядките и нарязаното на кубчета жълто сирене. Пюрирайте и добавете оцета. С получената смес залейте зеленчуците и разбъркайте, за да се овкусят хубаво.

5. Поднесете с украса от маслини и листенца пресен босилек.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта