Регистрация

Грах с бекон и пушено сирене

Грах с бекон и пушено сирене
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1133

Грах с лук и колбас в сос от разтопено пушено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг грах (чисто количество, отцедено от консерва или буркан, или замразен, или пресен)
  • 300 г бекон или шунка
  • 2-3 глави лук
  • 1 опаковка пушено сирене
  • сол и пипер на вкус
  • 100-150 мл бульон
  • 4 с.л. растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона или шунката на парчета и запечете в суха или леко намазнена касерола. Извадете.

2. Наситнете лука и в същия съд сгорещете мазнината. Запържете лука до прозрачност и добавете грахта. Ако е вече е преминала през термична обработка добавете съвсем малко бульон. Ако е сурова, сипете повечко, захлупете с капак и оставете да се готви до омекване.

3. Добавете колбаса и нарязаното на кубчета пушено сирене. Оставете да се поготви няколко минути.

4. Овкусете със сол и пипер, разбъркайте добре и махнете от огъня.

5. По желание можете да поръсите с наситнена прясна подправка - копър или магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта