Регистрация

Грахова супа с лазаня

Грахова супа с лазаня
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2222

Супа с грах и свински опашки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 г кори за лазаня
  • 1 ч.ч. замразен грах
  • сол
  • черен пипер
  • 5 с.л. зехтин екстра върджин

За бульона:

  • 300 г свински опашки
  • зеленчуци по ваше желание
  • 1.5 л вода

Начин на приготвяне:

1. Първо, пригответе супата. Сложете в тенджера с 1,5 л. вода зеленчуците по ваше желание и свинските опашки и ги оставете да къкрят на бавен огън 30-120 мин.

2. След това в друга тенджера сипете вряща вода и сложете вътре шепа сол и зехтин. Зехтинът е нужен, за да не залепнат една за друга корите за лазаня. Точно преди да ги сложите във водата, натрошете корите за лазаня на триъгълници и ги варете 6-8 мин. Изцедете ги от водата.

3. Изцедете и бульона и сложете вътре граха.

4. В купа сложете лазанята на дъното и излейте супата отгоре. Добавете ситно настърган пармезан, ако искате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта