Регистрация

Говеждо с яйце и ориз

Говеждо с яйце и ориз
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2311

Телешко с ориз по японски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. ориз
  • 800 г говеждо месо
  • 1 ч.ч. даши
  • 2 с.л. соев сос
  • 3 с.л. мирин
  • 2 с.л. саке
  • 1 с.л. захар
  • 2 малки глави лук
  • 2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Пригответе ориза.

Ако искате да нарежете месото на много тънки филийки, опитайте се да го нарежете докато е още полу-замразено. В противен случай може да купите направо нарязано месо.

Оставете да престои в саке и нарежете чесъна и лука.

Запържете лука на среден огън, като внимавате да не изгори.

След 1-2 мин. прибавете чесъна, мирина, соевия сос и сакето.

Оставете да къкри на среден огън.

След няколко минути прибавете месото, без да разбърквате и изсипете дашито.

Оставете да заври и гответе на слаб огън.

Понеже ястието може да е твърде сухо, разбийте 1 яйце и изсипете отгоре да постои около 20 секунди. (Ако предпочитате по-сготвено яйце, оставете за по-дълго.)

Поднесете в купа върху приготвения ориз. Прибавете малко джинджифил от туршия по желание.

 

Източник:www.opensourcefood.com 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта