Говеждо с печурки и винен сос
Средно | Порции 4-5
| Видяна: 3460
Телешко с гъби и масло.
Необходими продукти:
- 1 говежди стек около 1 кг
- подправка за пържоли
- зехтин Extra Virgin
- 500 г печурки
- 5 скилидки чесън
- балсамов оцет
- 150 мл масло
- 100 мл вино (бяло или червено)
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
1. Намажете пържолите с подправката и зехтина Extra Virgin. Оставете в хладилника поне за 1 час. Междувременно нарежете гъбите. Сотирайте лука и чесъна в зехтин и масло. Добавете гъбите.
2. Когато се запържат, добавете оцета, за да деглазирате. Добавете виното. Заделете. Изпечете пържолите на скара. Поднесете с картофено пюре и печени на скара аспержи. Поръсете с гъби върху картофеното пюре и пържолата преди сервиране.
Най-важните съставки
балсамов оцет, вино, говеждо месо, гъби печурки, зехтин Extra Virgin, масло, микс подправки, телешко, телешко филе, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ