Регистрация

Говеждо с патладжан

Говеждо с патладжан
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1597

Телешко в сос от сметана и уиски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г говеждо
  • 1 патладжан
  • 4 картофа
  • праз
  • масло
  • сол
  • пипер
  • 400 мл сметана
  • шише сос уиски
  • зехтин

Начин на приготвяне:

На картофеното пюре:

1. Сварете пресните картофи. Добавете сол, пипер, масло и сметана, след това ги намачкайте.

На говеждо с пипер:

1. Мариновайте говеждото със зехтин, сол и пипер. Добавете маслото в тигана и изпържете говеждото на средна температура.

2. Убедете се, че и двете страни са станали златисто-кафяви. Аз предпочитам говеждото си почти готово, изпечено на 80%. Пробийте с клечка за зъби, за да проверите дали изтича кръв. Извадете от тигана и сложете резените патладжан и нарязания праз вътре. Оставете да покафенеят леко.

На соса уиски:

1. Смесете соса уиски със сметаната

2. Внимателно сложете картофеното пюре върху чинии и говеждото отгоре, после леко запържените патладжани и стръковете праз отгоре. Изсипете уиски-соса и зехтин над тях.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта