"Гнусна" разядка за Хелоуин
Салца от авокадо за потапяне на чипс и крекери.
Необходими продукти:
- 5 плода авокадо
- 2 домата
- сокът на 1/2 лимон
- 2/3 глава червен лук
- 1/2 връзка магданоз или кориандър
- сол и черен пипер
- 300 г тортила чипс, друг чипс или крекери
- тиквеният фенер, с който празнувате Хелоуин
Начин на приготвяне:
1. Разполовете плодовете авокадо, махнете костилката, обелете и намачкайте с вилица в компанията на сол и пипер.
2. Добавете обелените и нарязани на малки кубчета червен лук и домати и наситнената прясна подправка. Залейте с лимоновия сок и разбъркайте.
3. Преминаваме към аранжирането, което е най-важно в случая. Тиквата се поставя до или върху голяма дървена дъска в единия край, гледаща по дължина. Устата ѝ леко се намазва с дипа, а останалата част от него се разпределя все едно е повърната от устата на тиквата напред по дъската. Встрани се нарежда чипсът, като идеята е с него да се гребва от салцата и да се хапва.
Тази рецепта не е за всеки, така че пренецете добре компанията си, преди да ѝ сервирате ястието по този начин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ