Регистрация

Глутенов ориз с месо и зеленчуци

Глутенов ориз с месо и зеленчуци
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1720

Ориз с гъби и наденички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г глутенов ориз
  • 6 средни сушени гъби (разполовени или нарязани на четвъртинки)
  • 1 връзка зелен лук, нарязан (за украса)
  • 1 китайска наденичка или друг вид наденица по избор
  • 2 - 3 скилидки чесън, нарязан
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. китайско вино за готвене
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. тъмен соев сос
  • сусамово олио
  • вода

Начин на приготвяне:

*За предпочитане, накиснете глутеновия ориз за цяла нощ в студена вода до омекване и отцедете преди готвене. Накиснете и гъбите в студена вода или поне 2 ч. преди готвене.

1. Сгорещете уока на умерен огън и добавете 1 с.л. олио.

2. Добавете чесъна и сотирайте докато усетите аромата.

3. Добавете гъбите и китайските наденички и разбъркайте за 3 - 4 мин.

4. Добавете глутеновия ориз и бъркайте още 3 мин.

5. Добавете китайското вино за готвене и соевия сос и бъркайте още 2 мин. След това добавете сусамовото олио.

6. Добавете тъмния соев сос, така че оризът да се покрие равномерно.

7. Изключете котлона и прехвърлете ориза в огнеупорен съд. Налейте вода, колкото да покрие ориза. Колкото повече вода сложите, толкова повече ще омекне оризът.

8. Покрийте с капак и сложете в уреда за варене на пара за 30 - 40 мин. Проверете ориза поне няколко пъти, за да не стане прекалено сух. Добавете още вода, ако се наложи.

9. Украсете със зелен лук и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта