Регистрация

Глутенов ориз с гъби

Глутенов ориз с гъби
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2505

Гъби, фъстъци, скариди и чесън акомпанират на ориза ви.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г глутенов ориз
  • 60 г сушени гъби
  • 100 г сушени скариди
  • 80 г фъстъци
  • 2 с.л. наситнен чесън

За овкусяване:

  • 1 с.л. тъмен соев сос
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 1/2 ч.л. пипер

Начин на приготвяне:

1. Накиснете глутеновия ориз за 2 ч.

2. Отцедете го и го задушете на пара за 1/2 ч.

3. Накиснете гъбите, сушените скариди и фъстъците поотделно.

4. Отцедете и нарежете на филийки гъбите.

5. Сгорещете 2 с.л. олио в уок.

6. Добавете чесъна, гъбите, сушените скариди и фъстъците.

7. Запържете като разбърквате на силен огън, докато усетите аромата им.

8. Добавете подправките за овкусяване и разбъркайте хубаво.

9. Добавете запарения глутенов ориз.

10. Разбъркайте хубаво всичко и овкусете.

11. Пържете като разбърквате докато усетите аромата им и до пълна готовност.

12. Върнете в уреда за варене на пара за още 10 мин., ако искате да омекне още.

13. Поднесете поръсено с печени фъстъци и пържен лук шалот.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта