Регистрация

Гарнитура със зелен фасул, резене и пармезан



Гарнитура със зелен фасул, резене и пармезан
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1818

Средиземноморска салата със зелен боб и сос от каперси и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.04.2017

Това е странна салата, модерно предястие или подходяща гарнитура със средиземноморски нюанс, която можете да серивате с риба. За нея се използва зелен фасул, като водещите избират да сложат кенийски зелен боб, който е с по-тънки шушулки и почти няма влакна, които да дразнят небцето. Същата рецепта обаче е приложима и с българските зелени шушулки, които можете да използвате както в суров, така и в замразен вариант. Те се сваряват в подсолена вода, като е важно да останат хрупкави, затова термичната обработка не трябва да трае дълго. Следва да се отцедят и да се шокират със студена вода.

За средиземноморския дъх правим дресинг от чесън с горчица, каперси, оцет и зехтин, с който заливаме шушулките, разбъркваме и оставяме да се овкусят. А през това време се нарязват на косо стебла целина, а резене се изтънява с мандолина или остър нож. Смесваме зеленчуците с бобената част и добавяме мента и магданоз. Салатата се разпределя в чинии и се поднася с ленти пармезан по желание. Блюдото изглежда страхотно и ухае нетрадиционно. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта