Регистрация

Галантин от пилешко с желиран сос



Галантин от пилешко с желиран сос
Трудно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2049

Пилешки пастет увит в кожа със сос от касис.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 07.12.2017

Вкусно пилешко руло, подобно на пастет от пилешко месо правят Лора и Стоян, като предлагат това ястие за семейна празнична вечеря. За съжаление вкусотийката отнема повече от 2 часа докато се сготви, но голяма част от това време минава в поширане и чакане за охлаждане. Месната плънка, увита в кожата от пилето съдържа пилешко месо, цели парчета пържени пилешки гърди, пилешки дробчета, десертно вино и подправки. Поднася се със сос от желе от касис с десертно вино, подправки и лук шалот. Вкусно е, но и пипкаво.

Първо започваме с транжирането на едно цяло пиле. Как точно се отделя кожата, маста от нея, месата и костите, можете да видите стъпка по стъпка от двамата готвачи. След това гърдите се запържват, от костите се приготвя бульон, а месото се замразява. Правим отделно запръжка от лук, мащерка, вино и подправки. А после пюрираме в замразен чопър със свинска мас, замразеното месо, яйчени белтъци и подправки.

Върху кожата разпределяме половината от каймата, после редим гърдите, отгоре - останалата кайма. Завиваме руло в марля и пошираме за 1:30 часа. А през това време правим сироп за заливка от желе от каксис с лук шалот и подправки. На финала сервираме охладеното руло с топъл сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта