Регистрация

Вълчи шишове с мариновано свинско

Вълчи шишове с мариновано свинско
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 319

Шишчета със свинско в марината.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свински врат
  • 500 г свинска плешка
  • 4 с.л. барбекю сос или кетчуп
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. лют сос по желние

Начин на приготвяне:

1. Месото и от двата типа нарежете на сравнително еднакви по размер кубчета със страна окло 2,5 см.

2. Смесете в купа соевия сос с намачкания чесън, барбекю соса, меда, кимиона и лютия сос. Изсипете месцата в маринатата, разбъркайте и покрийте с нарязан на едро лук. Оставете да се маринова между 2 и 24 часа.

3. Ако използвате дървени шишчета, ги накиснете във вода. Ако пък сте на метални - намазнете ги хубаво. Взимайте по мръвка, като редувате видовете - по-постен и сух врат с по-мазничка плешка. Редете, като можете да боднете и по парче лук тук-там, ако се задържа на шиша.

4. Вариантите за печене са два - на грил тиган или скара и на фурна. По-вкусно е на грил или скара, като чалъмът е да сгорещите силно и да намазните добре тигана или скарата. След поставяне на месото температурата се намалява и се изпича от всички страни за по около 2- минути. На фурна се пече около 30 минути на 180 градуса.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта