Регистрация

Воденички с ориз на фурна

Воденички с ориз на фурна
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 6003

Печени пилешки дреболии на фурна с оризова гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Воденичките са ми любимите дреболии. Научих как се приготвят от баба ми Соня, която беше голям кулинар. 

Необходими продукти:

  • 500 грама воденички
  • 1 глава кромид лук
  • 2 ч.ч. ориз - аз използвам бисерен ориз, защото е най-подходящ за нашата кухня
  • куркума, къри, черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Хубаво се измиват воденичките, после се срязват на 2 и се отстранява с ножче хрущяла, който свързва 2-те части. След това варите в тенджера под налягане за около 1 час от завирането. Сваляте от огъня.

Яденето: Сварените воденички запържвате в тиган заедно с нарязания на ситно кромид лук. Предварително сте си измили 2 ч.ч. ориз, като се стремите накрая на процедурата водата му да остане бистра. Добавяте в тигана и запържвате като трябва ориза да стане прозрачен. След това изсипвате в тавичка и добавяте бульона, в който варихме воденичките. Слагате и вода - общото количество на течността трябва да е не повече от 5-6 ч.ч. След това добавете подправките - сол, къри, куркума на вкус. Пече се във фурна на 250 градуса до абсорбирането на водата от ориза. 

Добър апетит!

печени пилешки воденички с оризова гарнитура на фурна

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта