Регистрация

Вкусно пиленце с картофки и розмарин

Вкусно пиленце с картофки и розмарин
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 440

Печено пиле с масло и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 80 г масло
  • 800 г картофи
  • сол и пипер
  • 6 скилидки чесън
  • 6 стръкчета розмарин
  • 100 мл бира или пилешки бульон

Начин на приготвяне:

1. Маслото размекнете на стайна температура.

2. Добавете в него 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер.

3. Намачйакъе чесъна на паста. Оберете листенцата на 5 от стръкчетата розмарин и ги настинете. Добавете чесъна и розмарина към маслената паста и разбъркайте хубаво.

4. Намажете пилето вътрешно и външно с част от маслената смес. Останалото клонче розмарин бутнете в корема на птицата.

5. Картофте обелете, измийте и нарежете на хапки в тава. Овкусете с част от маслената смес, налейте бирата или бульона. Отгоре поставете пилето с гърдите надолу върху картофите.

6. Печете на 180 градуса за около час, като периодично отваряте фурната и намазвате птицата с маслена смес.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта