Регистрация

Вкусна кадифена рибена супа

Вкусна кадифена рибена супа
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2440

Рибена крем супа с картофи и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г риба за супа или останало рибено филе
  • 2 големи картофа
  • 10 малки стръка целина
  • 1 праз
  • 1 голям пресен домат
  • 1 глава лук
  • 1/2 лимон
  • зехтин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте рибата и я сложете в тенджерка с кипяща вода. Отстранете пяната от повърхността на водата. Оставете да се вари 30 мин.

2. Извадете рибата от тенджерата и охладете. Отделете месото от костите и прецедете бульона през сито. Сложете го отново в тенджерката.

3. Нарежете зеленчуците на големи парчета и ги прибавете в бульона. Овкусете със сол, сок от лимона и малко зехтин и варете 45 мин. Прибавете вода, ако е необходимо.

4. Оставете да се охлади за известно време и сложете в кухненския робот, докато се посгъсти и стане с кадифена консистенция.

5. Сложете отново в тенджерката и прибавете рибата (ако сте използвали цяла риба, сложете само малко от месото й в супата, а останалото поднесете в чиния със зехтин и лимон отгоре). Оставете да заври само за 5 мин.

6. Поднесете супата гореща с малко прясно смлян пипер отгоре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта