Регистрация

Вити сладки с класически ванилов крем



Вити сладки с класически ванилов крем
Трудно   |   Порции 8-10 броя   |   Видяна: 1931

Тестени охлювчета с крем ванилия и сушени плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусни сладки с плънка от крем с аромат на ванилия готви Ути Бъчваров. Това е идеален сладкиш за начало на деня с чаша кафе или за прихапване в следобедните часове. Радва и малки, и пораснали деца със своята ефирност и питателност и успешно гони внезапно появилия се глад.

Готвенето започва с тестото като в купа се изсипва суха мая, разбърква се с топла вода и малко захар и се оставя да почине. През това време се разтапя масло на водна баня и след това започва изсипването на продукти в купата и голямото бъркане - важно действие в цялата рецепта. Към маята се добавя маслото, после жълтъци, щипка сол, още захар, ванилова захар и брашно. Тестото се покрива със стреч фолио и се оставя да втаса на топло.

А през това време се прави крема - в касерола се подгрява мляко с шушулка ванилия. В купа се разбърква нишесте със захар. Топлото мляко се налива на тънка струя при непрестанно бъркане към нишестето със захарта, а след това новополучената смес се прехвърля обратно в касеролата и отива на котлона, за да се бърка докато се сгъсти. Следва да се прехвърли в купа и да се покрие с фолио, за да не хване коричка.

Връщаме се към тестото. То се премесва и се разточва на кора. Отгоре се маже с охладения крем и се поръсва със сушени плодове по желание. Реже се на ленти с ширина около 3 см. и се навиват охлювчета, които посядат на опашките си. Какво се има предвид - гледайте в клипа. Остава само да запечете на 180 градуса с вентилатор за 15 минути и вашата закуска е готова.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта