Регистрация

Как се прави домашно бутер тесто и десерти с него



Как се прави домашно бутер тесто и десерти с него
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3852

Сладкиш с круши и ядки от многолистно домашно тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.12.2016

В началото на кулинарното представление се учим как да си направим домашно бутер тесто, което гарантира сладкишите и тестените соленки да разцъфнат по време на печене. Тестото изисква две неща в големи дози - масло и разточване. Сравнително ниската температура в кухнята по време на разточването също оказва влияние. Ако се притеснявате от вредните бутер теста, които се продават в хранителната верига, то опитайте да си го направите сами. А след това Лора и Стоян дават идея за десерт с тестото.

На второ място правим франжипан - това е вид лешников крем, който участва в най-луксозните френски сладкиши. Още по-хубаво е, че се приготвя доста лесно в домашни условия. Лешниците се смилат, добавя се кафява захар и се смила отново, после масло, ванилия и яйца и пак се смила - това е всичко - чопърът ви има около 3 минути работа, а вие вече разполагате с висококачествен сладкарски маслен крем с ядки.

Накрая Съчетаваме двата кулинарни шедьовъра в едно като оформяме бутерки с борд, който пълним с лешниковата смес, отгоре подреждаме резени круша (можете да опитате и с други плодове) и печем за четвърт час. По желание можем да глазираме сладкишите с мармалад за повече блясък.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 160
  2. романтика
  3. 10
  4. 30
  5. 808
  6. Таратор
  7. 180
  8. 400
  9. 500
  10. елен

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта