Регистрация

Виетнамски хапки с месо и зеленчуци

Виетнамски хапки с месо и зеленчуци
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3808

Зеленчукови пликчета със скариди и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За топинга:

  • 2 ч.ч. тънко нарязана целина
  • 1 ч.ч. тънко нарязани моркови
  • 1 ч.ч. тънко нарязани гъби
  • 1 ч.ч. скариди (сварени и обелени)
  • 1 ч.ч. кайма
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 5 с.л. вода
  • 1 ч.л. лют чили сос

За соса за потапяне:

  • 1 с.л. фъстъчено масло
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • 1 ч.л. кетчуп, люта чили паста
  • 1/2 ч.л. рибен сос (по желание)

Друго:

  • маруля (за увиване)
  • сварен ориз

Начин на приготвяне:

1. Смесете и сварете всички необходими за топинга продукти.

2. Смесете съставките за соса за потапяне.

3. В парче маруля сложете малко ориз, топинг и сос и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта