Виетнамски хапки с месо и зеленчуци
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 3808
Зеленчукови пликчета със скариди и кайма.
Необходими продукти:
За топинга:
- 2 ч.ч. тънко нарязана целина
- 1 ч.ч. тънко нарязани моркови
- 1 ч.ч. тънко нарязани гъби
- 1 ч.ч. скариди (сварени и обелени)
- 1 ч.ч. кайма
- 2 с.л. соев сос
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сусамово олио
- 5 с.л. вода
- 1 ч.л. лют чили сос
За соса за потапяне:
- 1 с.л. фъстъчено масло
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1 ч.л. кетчуп, люта чили паста
- 1/2 ч.л. рибен сос (по желание)
Друго:
- маруля (за увиване)
- сварен ориз
Начин на приготвяне:
1. Смесете и сварете всички необходими за топинга продукти.
2. Смесете съставките за соса за потапяне.
3. В парче маруля сложете малко ориз, топинг и сос и поднесете.
Най-важните съставки
вода, гъби, захар, кайма, кетчуп, люта чили паста, маруля, моркови, ориз, рибен сос, светъл соев сос, скариди, соев сос, сусамово олио, фъстъчено масло, целина
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ