Регистрация

Велинградска супа с праз и зелева чорба



Велинградска супа с праз и зелева чорба
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2748

Зимна постна супа с ориз, маслини, праз лук и зелев сок.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Постна супа в стил трезве чорба се готви в Кухнята на Звездев, където с малко продукти се създава уникалната българска зимна супа с ориз и праз лук, къкрили в зелев сок и овкусени с чубрица, сухи чушки, червен пипер, магданоз и малсини.

Готвенето запова с наситняването на празия лук и червените чушки. След това лукът се запържва в олио и щом леко се карамелизира, се добавят оризът, сухите чушки и червеният пипер. Щом оризовите зърна станат прозрачни, се залива с чорба от кисело зеле и вода и ястието се оставя да се готви до разваряване на ориза. Подправя се с чубрица, пускат се няколко маслини и след 2-3 минути се маха от котлона. Поднася се с листенца магданоз и маслини.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта