Регистрация

Великолепни вързопчета на грил

Великолепни вързопчета на грил
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1944

Печени зеленчуци на скара във фолио.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 средно големи червени картофа
  • 24-32 бейби морковчета
  • 1 глава лук
  • 6-8 цели дребни гъбки
  • 2 чаши настъргано сирене чедър или „Пипер Джак”
  • 2 кочана царевица (с кочана)
  • 1 пакетче масло (НЕ маргарин)
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне:

1. Разстелете два листа алуминиево фолио с лъскавата страна НАГОРЕ. Направете листовете фолио два пъти по-дълги от широчината на рулото.

2. Разрежете картофите на осем или на по-малки резени и ги разпределете в средата на двата листа фолио. Наредете отгоре гъбите, лука и разрязаните на две по дължината моркови. Разрежете суровите кочани царевица на парчета от по 2 см. и ги добавете. Прибавете и всички останали зеленчуци.

3. Затворете страните на фолиото да се получи нещо като лодка, в която да се намират зеленчуците и добавете половин пакетче масло във всяко вързопче. Посолете и наръсете обилно с черен пипер. Прибавете половината от сиренето във всяко пакетче и затворете дългата страна на фолиото - завийте плътно, за да се опаковат добре зеленчуците.

4. Когато завиете единия край, обърнете настрани и тупнете леко, за да се наредят плътно всички зеленчуци, след което завийте и от другата страна (внимавайте да е в същата посока като първия край, за да не капе масло при печенето).

5. Поставете вързопчетата върху решетката на грила си (но не направо върху жарта!) с „процепа” НАГОРЕ. Не се тревожете, маслото прегаря когато излезе навън, а не когато е опаковано вътре във вързопчето. Освен това ако не сложите вързопчетата направо върху въглените, зеленчуците няма да залепнат за фолиото.

6. Свалете от грила и надупчете с вилица, за да излезе парата, след което внимателно отворете с нож или ръка вързопчетата.

7. Сервирайте в голяма купа, за да може всеки да си избира каквото му харесва.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта