Регистрация

Вегетариански пълнени чушки с яйце, сирене и домат



Вегетариански пълнени чушки с яйце, сирене и домат
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1844

Пълнени пиперки със сирене, яйце и домат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В сезона на пресните зеленчуци Иван Звездев грабва чушки и домати, реже бучка сирене и чуква яйце. А от всичко това се получава едно вкусно семейно ястие, което носи лекота на стомаха, засища и дарява с полезни вещества. Говорим за старата народна рецепта за пълнени чушки с яйце и сирене, като я припомняме в нов вариант.

Чушките се измиват и избушват. Можете да използвате всякакъв сорт, стига да не са много криви, защото тогава пълненето се превръща в предизвикателство. Доматът се обелва и реже на кубчета. Ако е много малък, можете да използвате и повече от един. В купа се разбиват яйца, добавя се натрошено сирене и доматените парченца. По желание можете да овкусите с балканска подправка - чубрица, мащерка или сминдух, както и да добавите наситнено люто чушле, за да придаде огненост на вкуса.

С получената плънка се натъпкват чушлетата, но не догоре, за да не изпадне пълнежът. Може да запечатате отворите с резен домат. Чушките се редят полуизправени в малка тавичка, покапват се с олио и се налива 20-40 мл. студена вода на дъното. А после се готви на 180 градуса за 40-тина минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта