Регистрация

Вегетариански бъркани яйца с маслини и печурки



Вегетариански бъркани яйца с маслини и печурки
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1325

Миш-маш без месо с гъби и маслини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бърканите яйца са страхотно решение за приготвяне на домашно основно, когато времето притиска или пък кулинарните умения са доста бегли. Тези рецепти позволяват да се направи вкусна домашна храна бързо и лесно, а след това човек да си хапне подобаващо. Кулинарната влогърка Милена показва един от най-лесните варианти за подобие на миш-маш без месо, в който си партнират чудесните вкусове на гъби и маслини, съчетани с приятния аромат на масълце. Идеята е подходяща и за бърз обяд, ако сте успели да се приберете за малко в средата на работния ден или просто искате да прихапнете без да губите време в готвене.

Единствения продукт, който може би нямате, са маслини без костилки. По-удобно е да са такива, защото не се губят ценни минути в почистването им. Те се нарязват на ситно, а след това същата съдба очаква и гъбите. Ако ви се експериментира или искате да направите ястието по-питателно, можете да добавите колбас или кашкавал на кубчета, натрошено сирене и още подправки. Но и без тях пак ще се нахраните стабилно. Маслото се разтапя в тиган и в него се запържват гъбите, като е добре да ги размешвате почти постоянно. Все пак си отделете малко време, за да си разбиете в друга купа яйцата.

Щом гъбите омекнат, към тях се добавят маслините и още глезорийки, които ви хрумват. Накрая се изсипват и яйцата и се бърка всичко заедно. Овкусява се със сол и червен пипер, като можете да добавите черен пипер или лютичко на вкус. Накрая се вади в чиния, като е добре яйцата да са една идея рохички. Иначе става сухо. А така можете да поднесете с любимия хляб, люто чушле или свежа салатка. Отгоре поръсете с наситнен пресен магданоз. Божествено ястие, спретнато за по-малко от половин час.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта