Регистрация

Вегетарианска пица с готово тесто



Вегетарианска пица с готово тесто
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2552

Пица с карамелизиран лук, синьо сирене и готово тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Каналът Хапка ни предлага вкусна и луксозна домашна храна, модерна в своето изпълнение, лесна за направа, но изискваща време. Тази рецепта е за онези, които биха се поглезили с висококачествено "ам", направено у дома, но не са озверели от глад и могат да почакат, вместо да парят езици със заготовките. Чудите се къде е голямото готвене, при условие, че за пицата използваме готово тесто от магзина? Ето къде - в карамелизирането на лука, което отнема около час.

Докато чакаме тестото да се размрази или още по-добре - радваме се на набухването на сурово незамразено тесто, трябва да нарежем стабилно количество от лютивия зеленчук. Следва да сгорещим олио и зехтин заедно в тиган и да добавим нарязания лук, който за тесто от 600 грама е цяло кило. Посоляваме го, добавяме наситнени клончета мащерка и балсамова редукция (ако и това решите да направите в дома си, котлонът ще работи доста дълго време, така че можете да добавите лъжица мед и балсамов оцет при лука) и чакаме чудото карамелизиран лук да се случи. Добре е да не лягате да дремнете, а да минавате чат-пат покрай тигана, за да разбърквате зеленчука.

Тестото се разточва на блат за пица и се покрива щедро с карамелените лукчета. Върху тях се натрошава синьо сирене или друг вид сирене по желание и се рендосва гауда или обикновен кашкавал. После влиза да се запече във фурната. Ако желаете, добавете още съставки. Гъби, кръгчета домати или моцарела с листенца босилек биха стояли добре. Аз бих ръснала и малко сминдух на тази пица, която никак не се нуждае от месо. Опитайте, за да се убедите сами.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта