Регистрация

Вегетарианска джамбалая

Вегетарианска джамбалая
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 2424

Вегетариански зеленчуков миш-маш.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 2 ч.ч. нарязан на кубчета жълт лук
  • 1 ч.ч. сушен червен лук
  • 1 ч.ч. нарязана на кубчета сладка чушка
  • 1 ч.ч. нарязана на кубчета целина
  • 2 ч.ч. нарязан на кубчета патладжан
  • 1 ч.ч. нарязана на кубчета жълта тиква
  • 1 ч.ч. нарязана на кубчета тиквичка
  • 1 с.л. счукан чесън
  • 2 с.л. настърган шалот
  • 3 ч.ч. нарязани на кубчета домати или 2115 г консерва нарязани домати
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 2 с.л. креолска подправка (без сол)
  • 1/2 ч.л. сушена мащерка
  • 3 сушени дафинови листа
  • 4 ч.ч. дългозърнест ориз, изплакнат
  • 1 ч.ч. доматено пюре
  • 8 ч.ч. зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

1. Загрейте доматеното пюре в тенджерка на среден огън, като бъркате постоянно докато промени цвета си на тъмно-червен. Добавете малко зеленчуков бульон, за да деглазирате и разбъркайте с останалия бульон до хомогенна смес. Заделете.

2. Загрейте олио в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука, шалота, сладките чушки и чесъна. Сотирайте до омекване и докато лукът стане полу-прозрачен. Добавете патладжана, тиквичките и мащерката. Гответе 5 мин. или до омекване на зеленчуците. Добавете креолската подправка, дафиновите листа и ориза. Разбъркайте хубаво и оставете да се готви още 5 мин. Добавете бульона, покрийте с капак и варете 35 мин.

3. Много е важно да не отваряте капака докато се готви. Настройте таймер и когато е готово, махнете от огъня и оставете с капак още 20 мин. Ще има доста течност останала, затова трябва да остане така, докато оризът се сготви на собствена пара.

4. Добавете сол и пипер на вкус и поднесете с чаша изстудена бира.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта