Регистрация

Вегетарианска гиоза

Вегетарианска гиоза
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3615

Вкусни мексикански постни сармички с ямс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г ямс (мексикански сладък картоф, но ако не намерите, използвайте обикновени сладки картофи) - обелен, нарязан и сварен
  • 250 г нишесте от тапиока

За пълнежа:

  • 1 корен хикама (мексиканско бобово растение - ако не намерите, пропуснете го) - нарязан на пръчици
  • 2 моркова (нарязани на пръчици)
  • 115 гр зелен боб (нарязан на пръчици)
  • сол
  • вода
  • чесън
  • олио
  • пържен шалот за украсата

За соса:

  • 115 гр зелено чили
  • 4 глави шалот
  • 4 скилидки чесън
  • вода
  • соев сос
  • захар

Начин на приготвяне:

1. Сварете корена хикама, моркова и зеления боб докато омекнат и заделете.

2. Сотирайте чесъна в олио и добавете всички зеленчуци.

3. Разбъркайте добре, добавете малко вода и сол.

4. На дъното не трябва да има много вода.

5. Сварете ямса, смачкайте го докато е горещ и добавете нишестето от тапиока.

6. Направете малка топка от тестото и оформете на пакетче. Напълнете със зеленчуци и увийте. Направете такива топки от цялото тесто.

7. Сварете на пара.

8. След като се свари, поръсете със зеленчуково олио, сложете в чиния за сервиране и поръсете с пържен шалот.

9. Може да добавите чили сос - в кухнениски робот смесете чили, чесън и шалот.

10. Смесете чилито със захарта, соевия сос и водата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта