Регистрация

Веганско чили с черен боб

Веганско чили с черен боб
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4030

Овесени ядки, царевица, зеленчуци и подправка за бекон с балансирана по ваш вкус пикантност.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва намачкани домати
  • 1 консерва черен боб
  • половин чаша замразена царевица
  • половин чаша чушки камби
  • половин чаша замразен нарязан лук
  • 1/3 чаша инстантни овесени ядки
  • 1 с.л. зелен боб

Подправки:

  • чесън на прах
  • счукани червени чили чушлета
  • черен пипер
  • морска сол
  • подправка за бекон
  • канела

Начин на приготвяне:

1. Сложете намачканите домати, черния боб, царевицата, камбите и лука в средно голям дълбок тиган на силна температура. Разбъркайте добре. Когато сместа започне да пуска течност, намалете температурата. Сосове с домати имат навика да пръскат, така че дръжте температурата толкова ниска, колкото е възможно.

2. Когато чилито започне да къкри леко, добавете овесените ядки и зеления боб. Бъркайте постоянно.

3. Подправките са на вкус. Използвайте примерно лъжица чесън на прах, счукана червена чили чушка и вегетарианска подправка за бекон, направена от соя. Добавя опушен вкус на ястието. Може още черен пипер, морска сол и канела. Не забравяйте, че чесънът и лютото се балансират взаимно – ако ястието ви стане много люто, просто добавете още чесън, за да се укроти лютивия вкус.

4. Бъркайте непрекъснато чилито, и намалете температурата, докато чилито се сгъстява. Накрая намалете съвесем котлона, за да получите каша, която обаче не трябва да загаря.

5. Сервирайте с пълнозърнести крекери или кафяв ориз и малко пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта