Веганско чили с черен боб
Овесени ядки, царевица, зеленчуци и подправка за бекон с балансирана по ваш вкус пикантност.
Необходими продукти:
- 1 консерва намачкани домати
- 1 консерва черен боб
- половин чаша замразена царевица
- половин чаша чушки камби
- половин чаша замразен нарязан лук
- 1/3 чаша инстантни овесени ядки
- 1 с.л. зелен боб
Подправки:
- чесън на прах
- счукани червени чили чушлета
- черен пипер
- морска сол
- подправка за бекон
- канела
Начин на приготвяне:
1. Сложете намачканите домати, черния боб, царевицата, камбите и лука в средно голям дълбок тиган на силна температура. Разбъркайте добре. Когато сместа започне да пуска течност, намалете температурата. Сосове с домати имат навика да пръскат, така че дръжте температурата толкова ниска, колкото е възможно.
2. Когато чилито започне да къкри леко, добавете овесените ядки и зеления боб. Бъркайте постоянно.
3. Подправките са на вкус. Използвайте примерно лъжица чесън на прах, счукана червена чили чушка и вегетарианска подправка за бекон, направена от соя. Добавя опушен вкус на ястието. Може още черен пипер, морска сол и канела. Не забравяйте, че чесънът и лютото се балансират взаимно – ако ястието ви стане много люто, просто добавете още чесън, за да се укроти лютивия вкус.
4. Бъркайте непрекъснато чилито, и намалете температурата, докато чилито се сгъстява. Накрая намалете съвесем котлона, за да получите каша, която обаче не трябва да загаря.
5. Сервирайте с пълнозърнести крекери или кафяв ориз и малко пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ