Регистрация

Варен бекон в лучени кори с чесън

Варен бекон в лучени кори с чесън
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1762

Шпикован бекон с чесън, кипнат в подсолена вода - едно стабилно руско мезе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400-500 грама бекон
  • 1 с.л. сол
  • люспи от лук
  • 1 глава чесън (около 10 скилидки)
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Обелете скилидките чесън и ги разполовете.

2. Изберете си шарен бекон - да има хем месце, хем сланинка.

3. Застелете дъното на тенджера с люспи от лук.

4. Шпиковайте бекона и приберете в него половинките чесънчета.

5. Сложете го в тенджерата върху лучените кори.

6. Разбийте солта във вода (около1-1,5 литра) и залейте с нея бекона.

7. Пуснете да заври и след това намалете котлона на слаб огън. Оставете да се вари така между 40 минути и 1 час.

8. Извадете сварения бекон, върнете в него, ако има изпадали чесънчета и го затиснете с тежък съд, който да отцеди хубаво водата от месото и да го овкуси с чесновия дъх. За целта аз използвах 3-литров буркан, пълен с вода.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта