Регистрация

Варени раци с царевица

Варени раци с царевица
Лесно   |   Порции 10   |   Видяна: 5403

Варени раци и скариди със зеленчуци,

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ½ кг почистени скариди (оставете ги с черупката)
  • 2 ½ кг раци
  • 10 кочана царевица, срязани на две
  • 1 кг червени картофи
  • 500 г пикантна наденица, нарязана на парчета с дебелина 2-2,5 см.
  • ¼ ч.ч. смес от подправки “Олд Бей” (1 ч.л. сол, 1 ч.л. семена от целина, 1/2 ч.л. синапено семе, 1/2 ч.л. черен пипер на зърна, 1/2 ч.л. чили, 6 дафинови листа, 1/2 ч.л. кардамон, 1/2 ч.л. индийско орехче, 5 карамфилчета, 1 ч.л. сладък червен пипер)
  • 2 пакетчета масло (500 г)

Начин на приготвяне:

1. В тенджера, достатъчно голяма, че да побере всички продукти, сложете да се вари вода и добавете сместа от подправки и маслото.

2. Прибавете наденицата и картофите. Варете, докато картофите станат полусварени.

3. Добавете царевицата и продължете да варите, докато тя се свари, а картофите омекнат и се сготвят (общо около 20-25 мин.).

4. Добавете скаридите и раците – те се варят много бързо. Когато се сварят, изцедете и сервирайте с още разтопено масло и франзели.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта