Регистрация

Варени пилешки гърди в богат гъст сос

Варени пилешки гърди в богат гъст сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 615

Варено пилешко в сос от майонеза, заквасена сметана, доматен концентрат и вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900-1000 г пилешки гърди
  • вода за варенето
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 1 морков
  • 2 дафинови листа
  • 1 неголяма глава лук (около 70 грама)
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. къри (на прах)
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 60 мл червено сухо вино
  • 60 мл от водата на варене на пилешкото
  • 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 200 мл майонеза
  • 150 мл заквасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разделете на филета, сложете в тенджера и залейте с вода. Пуснете на силен огън. Щом заври, намалете огъня на умерен, отпенете и добавете разполовения морков, босилека и дафиновите листа. Сложете капак и оставете да се вари 20-25 минути - до пълна готовност.

2. През това време нарежете много на ситно лука и го запържете за 3 минути в сгорещеното олио. Добавете кърито и доматения концентрат и бъркайте 2 минути.

3. Залейте с виното, размешайте, след това гребнете от бульона на пилешкото и пак залейте и разбъркайте. Добавете лимоновия сок, солта, пипера и захарта и размешайте. Намалете огъня и оставете да къкри 5 минути.

4. Изсипете съдържанието на тигана в цедка или гевгир и претрийте. Добавете към гладкия доматен сос сметаната и майонезата и разбъркайте хубаво.

5. Свареното пиле накъсайте на хапки като за каша. Изсипете в соса и разбъркайте хубаво. Прехвърлете в индивидуални порции или поднесете с все купата.

 

Източник: YouTube/Dozus cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта