Регистрация

Варени калмари по средиземноморски



Варени калмари по средиземноморски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2046

Пипала от калмари с чесън, каперси и чери домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.04.2018

Салата с калмари, домати и целина, овкусена с ароматни средиземноморски подправки, готвят Лора и Стоян, като предлагат нискокалорично лятно предястие с морски дарове. Рецептата отнема над 2 часа приготвяне, но всъщност това време е нужно на калмарите, за да се сварят, затова можете директно да си ги вземете сварени или просто да си свършите останалата домакинска работа, докато пипалата на морските обитатели къкрят във вода с подправки.

Пипалата се заливат със студена вода, добавя се дафинов лист и черен пипер на зърна и се оставят на умерен огън за 2 часа. След това се шокират в ледена вода, подсушават се и се нарязват на хапки. Отделно се намачква чесън на паста, смесва се с намачкани каперси, рендосва се лимонова кора и се изстисква лимонов сок. В тиган се сгорещява зехтин, запържват се чесъна и каперсите, добавят се калмарите и се готви няколко минути. След това се овкусява с лимоновия сок и кора и се пресипва в купа.

В салатиерата се добавят разполовени чери домати и нарязани косо стебла целина. За още средиземноморски аромат салатата се поръсва с наситнени пресни листенца риган. Овкусява се със сол, пипер и студено пресован зехтин, разбърква се и се поднася.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта