Регистрация

Варварски хумус с лют пипер

Варварски хумус с лют пипер
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 5563

Рецепта за пикантен хумус с лайм.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г (1 консерва) нахут, отцеден от водата
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. печени червени чушки
  • 1/4 - 1/2 ч.ч. зехтин (според нуждите и собствения ви вкус)
  • 1/2 ч.ч. лимонов сок
  • 2 с.л. тахан
  • 1 ч.л. кимион
  • сол, на вкус
  • сок от лайм, на вкус (по желание)
  • червен пипер, лют или сладък, на вкус (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Отцедете нахута от водата и запазете около 2 с. л. от нея.

2. Запържете скилидките чесън в малко зехтин докато леко се заречвят. Колкото повече ги готвите, толкова по-малко люти стават, така че решете сами, в зависимост от това дали искате хумуса да има „дъх на чесън”.

3. Сложете 2-те супени лъжици от водата на нахута заедно със скилидките чесън, червените чушки, зехтина, лимоновия сок, тахана и кимиона в блендер или купа и пасирайте до получаването на хомогенна смес.

4. Прибавете нахута и отново пасирайте докато сместа стане почти гладка.

5. Опитайте на вкус и овкусете с допълнително сол, сок от лайм и лют пипер (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта