Ванилови тарталети без глутен
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 5019
Сладкиши с нектар от агаве.
Необходими продукти:
- ½ чаша кокосово брашно, пресято
- ½ ч.л. морска сол
- ¼ ч.л. сода бикарбонат
- 6 яйца
- ½ чаша олио от гроздови семки
- ½ чаша нектар от агаве (намира се в диетичните магазини като заместител на захарта)
- 1 с.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
1. В средно голяма купа, смесете коксовото брашно, солта и бакпулвера.
2. В малка купа, разбийте заедно яйцата, олиото от гроздови семки, агавето и ванилията.
3. Смесете течните съставки със сухите и блендирайте с миксера, или с ръчен блендер, докато сместа стане гладка.
4. Изсипете тестото в добре намазнени формички за мъфини.
5. Печете на 200 градуса за 20 минути.
6. Охладете напълно.
7. Покрийте с шоколадова глазура.
Най-важните съставки
ванилия, кокосово брашно, морска сол, нектар от агаве, Олио от гроздови семки, сода бикарбонат, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ