Регистрация

Бьоф Строганов - телешко с гъби и сметана

Бьоф Строганов - телешко с гъби и сметана
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2201

Телешко в сметанов сос с гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г телешко филе
  • 50 г масло
  • 1 глава лук
  • 200 г пресни печурки
  • 200 мл течна животнска готварска сметана
  • 2 с.л. брашно
  • 50 мл бяло вино
  • 4 с.л. доматено пюре
  • сол и пипер на вкус
  • зелена подправка (естрагон или мащерка)
  • магданоз за поръсване при поднасяне
  • сварен бял ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, телешкото месо нарежете на жулиени, а гъбите - на полумесеци.

2. Обтрийте телешките филенца със сол и пипер и ги поръсете с брашното.

3. Сгорещете 2/3 от маслото в тиган и запържете в него телешкото двустранно. Извадете мръвките в чиния.

4. Добавете в тигана и останалото масло и изсипете лука. Щом стане прозрачен, добавете гъбите и гответе докато водата им се изпари.

5. Налейте бялото вино и бъркайте. Когато се поизпари, добавете доматения концентрат и върнете месото в тигана. Оставете да се готви няколко минути. Подправете със сол и пипер.

6. Залейте със сметаната, добавете наситнена зелена подправка и махнете от котлона преди сметаната да е кипнала.

7. Поднесете с гарнитура от варен ориз и поръсете с наситнен пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта