Регистрация

Бързо зимно мезе с консерва риба и зеленчуци

Бързо зимно мезе с консерва риба и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4170

Мезе за твърдо гориво с риба, яйца, кисели краставички и царевица, което ще спретнете за броени минути.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Зимата, когато температурите не позволяват да изпием по бира с приятели на открито, идва времето на гостите. В домашни условия е най-приятно да се съберем на по чашка с аврите, но какво да правим, ако се появят неочаквано или пък мезето свърши – талант, който всички мезета проявяват от време на време. Ето как аз спасявам положението – в хладилника ми винаги има по няколко варени яйца, а в долапа все ще се намери консерва риба в собствен сос, която да спаси от „гладна смърт“ в критични моменти:

Необходими продукти:

  • 4 варени яйца
  • 1 консерва риба в собствен сос
  • 1 консерва царевица
  • 12-15 кисели краставички
  • половин глава стар лук или връзка пресен лук
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. майонеза по желание

Начин на приготвяне:

1. Вземете купа, изсипете в нея рибата заедно със соса и (ако е на цели рибки, а не на късчета) нарежете на парчета месото или го намачкайте с вилица.

2. Наситнете лука и го добавете към мезенцето заедно с обелените и нарязани на ситни хапки яйца.

3. Отцедете водата от царевицата и добавете зърната.

4. Нарежете киселите краставички на кубчета и ги прибавете в купата. Ако нямате кисели краставички под ръка, импровизирайте например с прясна краставица, кисели или пресни моркови или пък червени домати. Всичко е въпрос на вкус и налични продукти.

5. Ако сте решили да направите мезето по-тежичко, добавете майонеза на вкус. Можете да придадете ексцентричност и с малко горчица или чили сос. Всичко зависи от питието, с което ще се хапва.

6. За финал преди поднасяне опитайте мезето и ако прецените, добавете сол и пипер. Можете да поръсите и с наситнена прясна зеленина (копър, магданоз).

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта