Регистрация

Бързо азиатско ястие

Бързо азиатско ястие
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1602

10-минутно азиатско ястие със свинско и риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 листазеле, нарязано на едри парчета
  • 2 моркова, нарязани на едри парчета
  • 400 г свинско, нарязано на едри парчета(или друг вид месо)
  • 200 г рибени крокети, нарязани на едри парчета
  • 150-200 мл пилешки бульон (или разтворено във вода хондаши)
  • 1 с.л. соев сос
  • сол
  • нишесте от тапиока (или царевично), разредено с вода

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете тигана с олио, сложете месото и когато се сготви наполовина, прибавете всички зеленчуци и разбъркайте хубаво около 2 мин.

2. Прибавете соев сос и разбъркайте. След това прибавете бульона, така че да покрие поне наполовина продуктите. Когато заври, прибавете сол на вкус и сложете капака на съда. Оставете да ври около 3-5 мин., до омекване на зеленчуците.

3. Прибавете рибените крокети и разтвореното във вода нишесте, внимателно, малко по малко, като разбърквате след всяко прибавяне до желаната гъстота на ястието.

4. Поднесете със сварен ориз.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта