Регистрация

Свинско по южноазиатска рецепта

Свинско по южноазиатска рецепта
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2246

Кайма с гъби и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет свинска кайма
  • връзка гъби шимеджи, едро нарязани
  • 4 - 5 стръка зелен лук, нарязани
  • универсална суха подправка
  • соев сос
  • бял пипер
  • мирин
  • чили сос
  • джинджифил и чесън, фино нарязани
  • шепа нарязани фъстъци
  • сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Запържете каймата, джинджифила и чесъна в уок с малко олио. Добавете малко мирин, соев сос и чили сос, както и щедро количество универсална подправка.

2. Добавете нарязаните гъби (може да замените шимеджито с други азиатски гъби, ако предпочитате). Разбъркайте леко в уока, до готовност на месото.

3. Изключете котлона и разбъркайте с нарязания зелен лук и нарязаните фъстъци. Поръсете със сусамово олио, овкусете щедро с бял пипер и разбъркайте хубаво.

4. Сложете в купи с ориз и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта