Регистрация

Бърза коледна торта със сметана и ягоди



Бърза коледна торта със сметана и ягоди
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2180

Лесна коледна торта с готови блатове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Коледните сладкиши представляват обикновени сладкиши с вълшебна декорация. Именно такава торта за Коледа откриваме във v-box7, където авторът залага не толкова на вкуса, колкото на бързото приготвяне и страхотната визия. Ако правенето на торти ви е чуждо и далеч не си падате по сладкарските изпълнения в домашни условия, то ето как да "замажете" положението като намажете няколко готови блата с бита сметана и украсите с ягоди.

Най-добре за целта си купете животинска сметана, но можете да заложите и на сладкарска от растителен произход. Само не взимайте флакон, защото украсата ще спихне за няколко минути. Следва да разбийте в купа с миксер сметаната и да добавите в нея захар. Можете да сложите и повече от показаното количество, ако искате да е по-сладка тортата. Ако имате още малко време, можете да направите захарен сироп за блатовете, като кипнете 100 мл вода и разтворите в нея 100 мл захар.

След това е добре да си намерите от онези блатове за торти, които са фабрично разделени на 3 части. Откриването им не е трудно. Поставете първия върху основата, в която ще бъде вашата торта. Добре е тази основа да си има и капак, за да не изсъхне сладкишът, ако не се изяде. Сипете няколко супени лъжици от сиропа върху блата (ако сте решили да сиропирате) и след това намажете със сметана. Сложете ягоди, намажете още сметана и захлупете с втория блат. Него сиропирайте по-умерено, пак покрийте със сметана, ягоди и сметана и захлупете с третия, който сиропирайте съвсем бегло.

А как се прави украсата на финала - по-добре гледайте видеото, защото само с думи трудно бихте могли да си представите иначе лесния процес по декорирането.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта