Регистрация

Бърза и лесна рецепта за домашно кьопоолу

Бърза и лесна рецепта за домашно кьопоолу
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5256

Лесно ястие с продукти от края на лятото.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патладжана
  • 4 зелени чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • сол и пипер на вкус
  • олио/зехтин на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете чушките от семките и измийте добре зеленчуците.

2. В предварително загрята на 200 С фурна запечете чушките и патладжаните до омекването им. За чушките ще са нужни само 15 мин., докато за патладжаните - около 40 мин. След като са готови чушките ги увийте в кърпа или ги оставете в тенджера с капак, за да омекнат, докато се сготвят сините домати.

3. По ваш избор изпечете моркова с другите зеленчуци или го сварете докато омекне.

4. Обелете зеленчуците (без моркова) и ги сложете в блендер, заедно с подправките. Пасирайте всичко около 30 сек. и домашното ви кьопоолу е готово.

 

Забележки:

1. Колкото повече ястието престоява в хладилника, толкова по-вкусно става.

2. Когато опитате кьопоолуто по тази рецепта можете да експериментирате и с други пропорции на зеленчуците според вкуса ви.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта