Регистрация

Печени патладжани с домати и чесън

Печени патладжани с домати и чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1251

Нетрадиционно кьопоолу от печени патладжани с пресни домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 патладжана
  • 4 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • 3 големи домата
  • 2-3 скилидки чесън по желание
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Измийте патладжаните, надупчете ги с клечка за зъби и пуснете в подсолена вряла вода за 15 минути. Захлупете с капак и не дръжте на котлона. След това измийте със студена вода, намазнете с малко зехтин и пуснете патладжаните да се изпекат на фурна.

2. Печените патладжани изчакайте леко да се охладят, за да не парят на пръстите, след това обелете и нарежете на много ситно. В патладжанената каша сипете 2 с.л. зехтин, намачкан чесън, сол и пипер на вкус, разбъркайте добре и прехвърлете в съдинка за поднасяне.

3. Измийте доматите и нарежете на кръгчета. Забучете ги в патладжанената смес. Отгоре поръсете с наситнен пресен магданоз. Поднесете като предястие или вид екстравагантно кьопоолу. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта